1258570893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse käytän kahta peruna laatua (rosamundaa ja kaikkiin ruokiin sopivaa perunaa)

1 iso sipuli

4-5 kg perunaa (yhteensä)

1,2 kg jauhelihaa

1 litra vettä

2 lihaliemikuutiota

2 kasvisliemikuutiota

Laita pannu (mieluiten iso reunainen) kuumenemaan ja hienonna sipuli. Laita sipuli kuulottumaan pannulle ja kuori perunoita samalla! Lisää jauheliha kun sipulit kuulottuneet, mausta jauheliha, ja sammuta levy, anna olla kuumalla levyllä kuitenkin. Voitele vuoka ja viipaloi perunoita niin että pohja peittyy. kaada jauheliha perunoiden päälle ja laita pannu takaisin hellalle lämpöselle levylle. Kaada pannuun vesi ja "pilko" hieman liemikuutioita ennen kun laitat ne veteen. Tasoita jauheliha tasaiseksi kerrokseksi ja viipaloi päälle perunaa niin että jauheliha peittyy. Kaada liemikuutio vesi vuokaan. Laita kiertoilma uuniin 170 astetta ja paista niin kauan kun  perunat kypsiä ( noin 30-40 min) Voit halutessasi paistaa normaali uunissa 175 asteessa noin tunti (seuraile perunoiden kypsymistä)