1250101699_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on aivan loistava aika tehdä kaaliruokia kun kaali on tuoretta ja maukasta. Siispä tuumastoimeen ja kaalilaatikkoa pitkästä aikaan tekemään.

Itse tein tuollaisen suurperheen laatikon elikkäs

n.4kg kaalia

800g jauhelihaa

5dl puuroriisiä

1 sipuli

1 lihaliemikuutio ja 1 kasvisliemikuutio

siirappi, pippurirouhetta, suolaa ja meiramia

1250101722_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Halkaise kaali kahti tai neljään osaa, muista poistaa kanta!!!

1250101709_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pilko kaali haluamasi kokoiseksi. Huomaa että tuore kaali kutistuu aikas paljon ettet tee hirmuista silppua =) Laita kattilaan jossa on vain 3-4dl vettä. Vanhempiin kaaleihin voi aavistuksen enemmän laittaa vettä kattilaan.

Lisää joukkoon puuroriisi ja meirami ja suola. Kuullota sipuli pannulla ja lisää jauheliha ja mausta pippurilla ja liemikuutioilla.

Anna riisin ja kaalin kiehahtaa kattilassa noin 15 min sillain ettei riisi ole aivan kypsää. Muista sekoittaa pohjaa myöden ettei pala riisi pohjaan!

1250101731_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita jauheliha kaali/riisi seokseen ja kaada voideltuun vuokaan. Älä lisää vettä vuokaan sillä nestettä pitäisi kyllä olla ihan riittävästi. Valuta siirappia maun mukaan pinnalle ja paista uunissa 175 niin kauan kun on kauniin ruskea pinta!

Tarjoile puolukka survoksen kanssa ja eikun syömään =)