Nyt on aivan ihanan paljon kotimaista omenaa tarjolla ja meidänkin pihalla niitä on niin paljon, että pakko ruveta taas jotain keksimään mitä niille tekis ja tässä nyt olis ensimmäinen vaihtoehto omenoille!
Elikkäs toskapiirakka jossa on omppo raastetta.
Pohja:
250g margariini/voi
3dl sokeria
4 munaa
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat ainekset joukkoon. (Itse tein tämän kaiken monitoimikoneessa).
Painele taikina uunipellille jossa leivinpaperi. (voit apuna käyttää vehnäjauhoja)
Täyte:
omenoita maun mukaan, Poista omenoista siemenkota ja raasta käsiraastimella isolla puolella. Kaada taikinan päälle.
Toskatäyte:
200g margariinia/voita
200g sokeria( Voi käyttää vähemmän jos omenat makeita)
1dl vehnäjauhoja
150g mantelilastuja
1dl maitoa
Sulata rasva ja sokeri kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna pulpahtaa muutaman kerran ja sitten kaada omenoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 min, kunnes pinta kauniin kullan ruskea.
Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.