1244716229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On jo pidemmän aikaan tehnyt mieli omatekosia kartsupirtsuja ja nyt sitten niitä tein =)

Ei ne nyt ihan parhaimmasta päästä ole siis muodoltaa, mutta maku se pääasia kuitenkin on!

Itse teen sillain, että teen riisipuuron edellisenä päivänä jotta on varmasti jäähtynyt. Tein 1 1/2 riisipuuroa, paksuhkoa ja lisäsin siihen 1 kananmunan.

Tästä taikinasta tulee noin 25-30kpl

kuoritaikina:

2 dl vettä

2 tl suola

30g pehmeää voita

180g ruissihtijauhoja

150g vehnäjauhoja

seikoita kaikki ainekset keskenään.

MUISTA!!! Älä anna taikinan kovettua/kuivua missään vaiheessa eli laita muovi päälle!

1244716073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuoritaikina, jonka voit myös alustaa pelkästään pöydällä, eli ei tarvitse kuppia liata=).

1244716085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tee taikinasta suhkot tasainen pötkö.<BG>1244716099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leikkaa pötköstä niin monta palaa kuin haluat piirakoita.

1244716107_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pyöritähieman "kikkareita" ja laita muovin alle ettei kuivu.

1244716116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käytä runsaasti jauhoja kun kaulit kikkaretta.

1244716138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käytä pulikkaa kaulimesessa. Kauli niin että aloitat vasemmalta menet sitten kellon suuntaan. Älä kuiteskaan paina kovaa jotta kikkare ei tartu pöytään. kun sinulla on paljon ruisjauhoja kikkareen alla niin se pyörii samalla kun kaulit.

1244716151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauli kaikki kikkarat ja laita muovin alle, muista laittaa ruisjauhoa "lettujen" väliin jotta ne ei tartu toisiinsa!

1244716195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laita puuroa keskelle lettua, älä laita paljoa koska muuten se pursuaa reunojen yli.

1244716159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aloita rypytys keskeltä ja itse tykkään rypyttää itsestäni pois päin ja sitten käännän piirakan jotta saan tuon ala osan rypytettyä.

1244716172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244716203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuollaiselta se suurinpiirtein näyttää ennen uuniin menoa. =) Musista voidella kananmunalla reunat ennen kuin uuniin laita (ei tule niin kuivia reunoja).

 

1244716214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kasta uunista tulleet piirakat nopeasti maitovoissa ja nosta kuivumaan vaikka leivin paperille.

Nautiskele munavoin kanssa tai sellaisenaan.