On jo pidemmän aikaan tehnyt mieli omatekosia kartsupirtsuja ja nyt sitten niitä tein =)
Ei ne nyt ihan parhaimmasta päästä ole siis muodoltaa, mutta maku se pääasia kuitenkin on!
Itse teen sillain, että teen riisipuuron edellisenä päivänä jotta on varmasti jäähtynyt. Tein 1 1/2 riisipuuroa, paksuhkoa ja lisäsin siihen 1 kananmunan.
Tästä taikinasta tulee noin 25-30kpl
kuoritaikina:
2 dl vettä
2 tl suola
30g pehmeää voita
180g ruissihtijauhoja
150g vehnäjauhoja
seikoita kaikki ainekset keskenään.
MUISTA!!! Älä anna taikinan kovettua/kuivua missään vaiheessa eli laita muovi päälle!
Tässä kuoritaikina, jonka voit myös alustaa pelkästään pöydällä, eli ei tarvitse kuppia liata=).
tee taikinasta suhkot tasainen pötkö.<BG>
Leikkaa pötköstä niin monta palaa kuin haluat piirakoita.
Pyöritähieman "kikkareita" ja laita muovin alle ettei kuivu.
Käytä runsaasti jauhoja kun kaulit kikkaretta.
Käytä pulikkaa kaulimesessa. Kauli niin että aloitat vasemmalta menet sitten kellon suuntaan. Älä kuiteskaan paina kovaa jotta kikkare ei tartu pöytään. kun sinulla on paljon ruisjauhoja kikkareen alla niin se pyörii samalla kun kaulit.
Kauli kaikki kikkarat ja laita muovin alle, muista laittaa ruisjauhoa "lettujen" väliin jotta ne ei tartu toisiinsa!
Laita puuroa keskelle lettua, älä laita paljoa koska muuten se pursuaa reunojen yli.
Aloita rypytys keskeltä ja itse tykkään rypyttää itsestäni pois päin ja sitten käännän piirakan jotta saan tuon ala osan rypytettyä.
Tuollaiselta se suurinpiirtein näyttää ennen uuniin menoa. =) Musista voidella kananmunalla reunat ennen kuin uuniin laita (ei tule niin kuivia reunoja).
Kasta uunista tulleet piirakat nopeasti maitovoissa ja nosta kuivumaan vaikka leivin paperille.
Nautiskele munavoin kanssa tai sellaisenaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.