Tervehdys taasen! Aika menee niin siivillä, että ei millään muka meinaa kerkiä olemaan täällä, mutta nyt siis pääsen vihdoinkin lisäämään tämän murekkeen =)

1250596851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat eivät taaskaan ole hääppöiset, mutta näillä nyt mennään =)

Elikkäs tein taasen isomman satsin mureketta ja gluteenitonta sellaista.

En muista milloin viimeksi olen tällä ohjeelle mureketta tehnyt, mutta on ihan kivaa vaihtelua kermaviili, korppujauho mössölle!

Elikkäs näihin kahteen pötköön meni:

1 isohko sipuli

7 norm.kokoista keitettyä perunaa

1,2kg jauhelihaa

4 kananmunaa

vettä

pippuria, suolaa, jauhelihamaustetta,

1250596806_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kuori ja silppua sipuli. Kuullota kevyesti pannulla.

1250596821_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raasta keitetyt perunat raastimella kulhoon johonka lisätään jauheliha, sipuli, munat ja mausteet.

1250596831_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisää seokseen 1dl vettä ja tarvittaessa lisää vettä, seoksen oltava sellaista "lössöhköä" ei kuiteskaan sellaista lirua! sekoita kaikki ainekset kunnolla ja anna seoksen hetken maustua.

1250596841_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse teen pötkylät pöydällä ja siitä sitten nostan ne pellille. Kun teet pötkylöitä niin muista laittaa kylmää vettä käsiin ja pitää kädet ja pötkylät kosteina.

Paista uunissa 175 astetta ja niin kauan että kun keskeltä pikkasen vaikka veitsellä tekee pienen viillon niin sieltä on tultava kirkasta nestettä!!! Eli noin 30 min.