1245339847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245339789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käytän yleensä sunnuntain valmis lehtitaikinoita. Ovat niin helppoja senkun sulattaa ja sitten pikkasen kaulii.

elikkä menee yksi paketti sunnuntai lehtitaikinaa (jossa 2 kpl levyjä)

Täyte:

400g jauhelihaa

1 sipuli

4-5 dl riisiä

3-5 munaa josta yksi menee voiteluun

mausteita oman maun mukaan itse käytin cayannepippuria, grillimaustetta, aromisuola

1245339767_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laita ensimmäiseksi riisi vesi kiehumaan. Itse tykkään käyttää lihaliemikuutioita ja kasviskuutioita (molempia yksi veteen)

Kuutioi sipuli ja kuullota se, lisää jauheliha, mausta mieleiseksi.

Kun riisi kypsää sekoita keskenään jauhelihan kanssa ja lisää munat (muista yksi voiteluun).

1245339777_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauli taikinaa hieman jauhoja apuna käyttäen. Laita täyte taikinan päälle ja kauli nyt kansi.1245339820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1245339802_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laita päällimmäisen taikinan reunat alimmaisen taikinan alle (niin kuin lakanaa laittaisi petari patjan alle)1245339831_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä =)1245339847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uuniin 200 astetta noin 20-30 min, kunnes pinta kauniin kullanruskea! Ja eikun herkuttelemaan.