Käytän yleensä sunnuntain valmis lehtitaikinoita. Ovat niin helppoja senkun sulattaa ja sitten pikkasen kaulii.
elikkä menee yksi paketti sunnuntai lehtitaikinaa (jossa 2 kpl levyjä)
Täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
4-5 dl riisiä
3-5 munaa josta yksi menee voiteluun
mausteita oman maun mukaan itse käytin cayannepippuria, grillimaustetta, aromisuola
Laita ensimmäiseksi riisi vesi kiehumaan. Itse tykkään käyttää lihaliemikuutioita ja kasviskuutioita (molempia yksi veteen)
Kuutioi sipuli ja kuullota se, lisää jauheliha, mausta mieleiseksi.
Kun riisi kypsää sekoita keskenään jauhelihan kanssa ja lisää munat (muista yksi voiteluun).
Kauli taikinaa hieman jauhoja apuna käyttäen. Laita täyte taikinan päälle ja kauli nyt kansi.
Laita päällimmäisen taikinan reunat alimmaisen taikinan alle (niin kuin lakanaa laittaisi petari patjan alle)
Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä =)
Uuniin 200 astetta noin 20-30 min, kunnes pinta kauniin kullanruskea! Ja eikun herkuttelemaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.