Sain äipän naapurilta raparperiä ja ajattelin tehdä kesän ekan raparperipiirakan. Itse haiskelin parivuotta sitten todella kissojen ja koirien kanssa "hyvää" ohjetta ko. piirakasta. No tätäkin olen pikkasen muotoillut oman maun mukaiseksi =)
ohje:
5 munaa
3 dl sokeria
100g sulatettua margariinia/ voita
1 tlk (200g) kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vajaa litra raparperipaloja
vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoo sulatettu rasva ja kermaviili. sekoita kuivatainekset keskenään ja lisää joukkoon.
Levitä taiseksi pellille.
Laita raparperipalat taikinan päälle. Jos raparperi on kovinkin hapokasta laita makusi mukaan sokeria vielä päälle (taikina on aikas makea).
Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 30 min.
Tarjoile lämmin piirakka vaniljakastikkeen kera tai vanilja jäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.