Aivan pakko laittaa tämäkin klassikko sivuille, elikkäs tiikerikakku.
Itse en ole montaa kertaa tehnyt tätä kun jotenkin silloin muinoin mietin et tää on niiiin hankala ja sotkunen tehdä, mut ei siis todellakaan ole =)
Elikkäs olen taas käyttänyt monitoimikonetta
200g voita/ margariinia
2dl sokeria
3 kpl kananmunia
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
2 1/2dl vehnäjauhoja (200g)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen, anna koneen käydä pienellä teholla koko ajan. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon. Lisää tehoa koneeseen tarvittaessa! Voitele vuoka ja korppujauhota myös. Laita noin 2/3 osaa taikinasta vuoan pohjalle tasaisesti. Sekoita loppu taikinaan 2-3rkl kaakaojauhetta ja 2-3rkl maitoa. Sekoita keskenään (ei tarvitse koneella, riittää vaikka puinen lusikka sekoitukseen) ja levitä vuokaan (ei tarvitse olla tasaista). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 min. Kokeile hammastikulla keskeltä onko kypsää. On kypsää silloin kun tikkuun ei tartu taikinaa yhtään! Kumoa kuuma kakku lautaselle ja anna jäähtyä ennen tarjoulua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.