1251644314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva taas todella huono kun sen kaveri pikaisesti nappas kun meinasi koko kuva unohtua ottaa.

Elikkäs mielestäni tämä on nopea tehdä just tälläisiin tilanteisiin kun tiesi hetkeä ennen että meille olisi tulossa vieraita, mieheni ehdotti että tekisin mokkaruutusia ja miksikäs ei kun en edes muista milloin viimeksi niitä tein. Tälläisellä ohjeella tein ruutuset

2 munaa

3dl sokeria

1,5dl maitoa

4,5dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

1rkl kaakaojauhetta( Käytä aitoa kaakaojauhetta esim. fazerin cacao 99%cacaota)

150g sulaa voita/margariinia

Vatkaa munat ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Vuorottele jauhon ja voisulan kanssa. Kaada taikina leivinpaperille ja paista uunissa 225 asteessa noin 10-15min. (Vinkki:kokeile vaikka hammastikulla keskeltä pohjaa, eli jos tikkuun jää taikinaa niin anna vielä olla uunissa).

Itse tykkään täytteestä kovasti jotenka olen sen muokannut omaan makuuni. Laitan molemmat ohjeet sillä ei kaikki tykkää tuosta täytteestä=)

Oikea täyte:

3,5dl tomusokeria

4 rkl tummaa kahvia

4 rkl sulaa voita

1 rkl cacaojauhetta

2tl vaniljasokeria

oma täyte versio:

4dl tomusokeria

5rkl tummaa kahvia

5 rkl voisulaa

2rkl cacaojauhetta 2tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään vispilällä, sekoita niin kauan että tomusokeri on tasoittunut. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä täyte tasaiseksi. Voit halutessasi koristella strösseleillä tai hopeakuulilla yms. Anna täytteen hetken kohmettua!